IZBOR gourmet & fun festival

Šentrupert 5, Šentrupert, Slovenija

Festival okusa i zabave - Izbor, po prvi puta u Sloveniji na jednom jestu okuplja internacionalne kulinarske majstore i 40 vrhunskih vinara šire regije Alpe-Adria uz atraktivan glazbeni program. Neki od 22 izabranih kuhara su: Tomaž Kavćič, Ana Roš, Pavlič, Mahorčič, Damjan Fink, Valter Čevap (Srbija), 5 chefova s Michelinovom zvjezdicom iz okolice Napulja i dva kuhara iz Hrvatske. 

U okrilju "šesnaest kozolcev" biti će raspoređeno više izvornih mikro okruženja koje će stvoriti osjećaj udobnosti i prisnosti: učenje o svijetu kulinarskih delicija od priznatih kuharskih majstora uz užitak kušanja različitih vrsta vrhunskih vina, zatim opuštajući salon, kava, kolači, cigare, trgovina s odabranim proizvodima te glazbeno-zabavna scena. Glazbeni program će biti zabavno opuštajuće orjentacije uz bogatu ponudu domaće i strane glazbe. Popratni program kroz poslijepodnevne aktivnosti nudi predavanja iz kulinarstva, radionice za djecu, sportske i zabavne igre, izložbe, "lounge" opuštanje te atraktivna prodajna ponuda proizvoda.

Karte se do 01. lipnja mogu kupiti po 24 €, a nakon toga po 30 €. Na ulazu će cijena biti 35 €, ako ih ostane budući da je broj karata ograničen na 2000 komada. U cijenu ulazi neograničena količina vina (17-24 h) i hrane 22 svjetska kuhara (18:30-21:30 h).

Za organizaciju festivala zaduženi su Tomaž Kavčič i Franci Kek, a na ovaj su se korak odlučili iz različitih razloga:

Tomaž Kavčič, ugostitelj (Dvorec Zemono): "Mnoge kuhare iz Slovenije i inozemstva s kojima sam imao priliku susresti se u posljednjih nekoliko godina zaželio sam okupiti na ugodnom kreativnom druženju kojim će biti zadovoljeni najzahtjevniji gurmani. Siguran sam da ćemo ponuditi opušteno druženje, ali ujedno i visoko kvalitetnu gastronomsku manifestaciju koja će u svakom pogledu biti jedinstvena."

Franci Kek, organizator Rock Otočec festivala: "Uživam u organizaciji koja je na dobrobit svih sudionika. Od 1997. do 2013. godine, organizirali smo glazbeni festival za mlade (Rock Otočec), koji je - do prije nekoliko godina - bio najveći događaj te vrste na Balkanu. Sa svojih pedeset godina, odlučio sam se na organizaciju festivala koji bi bio primjeren mojim godinama, odnosno festival koji nudi posjetiteljima prvoklasnu hranu, vrhunska vina, ali i glazbu, zabavu kao i komfor."

Za one komotne, postoji i paket aranžman sa spavanjem i prijevozom. Više ovdje: http://relaxino.com/hr/posjet-gourmet-fun-festival-slovenija-sentrupert-putovanje-autobusom-20-21062015